indiancraft
Ons doel is voor zo nieuw mogelijke en nederlandstalig georienteerde releases te zorgen. Daarom is het uploadrecht voorbehouden aan speciaal daarvoor aangeduide gebruikers. Als je op een of ander manier past in dit plaatje gelieve dan contact met ons te nemen!

Dit is een private tracker, en het is daarom dat je u moet registreren vooraleer je volledige toegang krijgt tot de site. Het eerste wat je moet doen hier bij Dutch Movie is de regels lezen! We hebben maar een paar regels die je moet eerbiedigen, maar deze handhaven we wel!

Gelieve ook de Dutch Movie regels user agreement te lezen. • Site informatie

 • Gebruiker informatie

 • Statistieken

 • Uploaden

 • Downloaden

 • Hoe kan ik mijn downloadsnelheid verbeteren?

 • Waar gaat dit BitTorrent gedoe over? Hoe geraak ik aan die files?

  Kijk eens in Brian's BitTorrent FAQ en Gids (Engels).


  Waar gaat het gedoneerde geld naartoe?

  Dutch Movie bevind zich momenteel op een dedicated server in Nederland. We hebben momenteel een maandelijkse onkostennota van Ä 300,--.


  Waar kan ik een kopie vinden van de source code?

  Wij voorzien geen snapshots op deze moment.
  Ik heb me geregistreerd maar ik heb de bevestigings e-mail nog niet gehad!

  Je kan een van de admins vragen om je account te verwijderen zodat je je kan her-registreren. Note : Als je de eerste e-mail niet ontvangen hebt zal het waarschijnlijk ook de tweede keer niet lukken. Dus probeer een ander e-mail adres


  Ik weet mijn gebruiksnaam en/of wachtwoord niet meer! Kun je het me verzenden?

  Gelieve dit formulier te gebruiken om je inlog details terug verzonden te krijgen.
  Je krijgt 1 mail die je moet bevestigen waarna je een tweede mail krijgt met de nieuwe gegevens.


  Kun je mijn account hernoemen?

  Nee.. dit doen wij in pricipe niet, mocht er een heel bijzondere reden zijn kun je contact met een van de staffleden zoeken..


  Kun je mijn (bevestigd) account verwijderen?

  Zie de vraag hierboven..


  Aldus, wat is mijn ratio?

  Click op je profiel, en dan op je gebruikersnaam (van boven).

  Het is belangrijk dat je onderscheid maakt tussen je gehele ratio en de individuele ratio per torrent die je misschien aan het seeden of leechen bent. De gehele ratio houdt rekening met je totale up- en download van je account sinds het begin van je lidmaatschap bij Dutch Movie. De individuele ratio houdt rekening met deze waarden per torrent.

  Het kan zijn dat je 2 symbolen ziet ipv een nummer: "", is de afbeelding van Infinity(oneindig), en dit betekend dat je 0 bytes hebt gedownload terwijl je al iets geŁpload hebt (ul/dl wordt oneindig); "---", moet je lezen als "niet-beschikbaar", en zie je alleen als je 0 bytes download en upload hebt (ul/dl = 0/0 welk onbepaald is).


  Waarom is mijn IP-adres zichtbaar op de details pagina?

  Alleen jij en de site moderators/admins kunnen jou IP adres en e-mail zien. Andere gebruikers zien die van jou niet.


  Help! Ik kan niet inloggen!? (a.k.a. Login of Death)

  Dit probleem kan zich voordoen met MSIE. Sluit alle Internet Explorer vensters en open dan Internet Opties in het control panel. Click op Verwijder Cookies knop. Nu zou het terug mogelijk moeten zijn om in te loggen.


  Ik heb een dynamisch IP adres. Hoe blijf ik ingelogd?

  Dat hoef je niet meer te doen. Alles wat je moet doen is zien dat je ingelogd bent met je aktueel IP als je een torrent sessie start. Na dit, zal zelfs wanneer je IP veranderd in de helft van de sessie, het seeden en/of leechen doorgaan en zullen de stats zonder probleem bijgewerkt worden.


  Waarom ben ik vermeld als niet verbindaar? (En waarom zou ik dat moeten slecht vinden?)

  De tracker heeft bepaald dat je firewalled of NATed bent en zodoende geen inkomende verbindingen kan aannemen.

  Dit betekend dat andere peers in de zwerm onmogelijk met jou kunnen verbinden, alleen jij met hen. Nog slechter, als twee peers beiden in deze situatie zijn zullen ze in geen geval verbinding kunnen maken met elkaar. Dit heeft duidelijk een nadelig effect op de globale snelheid.

  De manier om dit probleem op te lossen is het openzetten van de poorten die gebruikt worden voor de binnenkomende verbindingen (hetzelfde bereik zoals in je client) in jou firewall en/of de instelling van je NAT server een basis vorm van NAT laten gebruiken voor dat gebied ipv NAPT (De feitelijke afstelling heeft een groot verschil tussen de verscheide router modelen. Raadpleeg dus je router documentatie en/of ondersteuning forum. Je zal ook veel Engelstalige informatie kunnen vinden over dit onderwerp op de op PortForward).


  Welke zijn de verschillende gebruikersklassen?

    Misbruiker   Dit zijn de misbruikers onder ons!
    Gebruiker   Standaard klasse voor nieuwe leden.
    Super Gebruiker   Kan NFO files bekijken.
    Star   Heeft geld gedoneerd aan Dutch Movie.
    VIP   Zelfde voorrecht zoals Power Gebruiker en wordt aanzien als Elite Lid van Dutch Movie. Immuun aan automatische demotie.
    Uploader   Zelfde als PU maar met uploadrechten en immuun aan automatische demotie.
    Moderator   Kan geŁploade torrents verwijderen en aanpassen. Kan ook gebruiker commentaren modereren en gebruikeraccounts buiten dienst stellen.
    Administrator   Kan vrijwel alles doen.
    Beheerder   Eigenaar/beheerder.


  Hoe werkt dat promotiegedoe feitelijk?

    Super Gebruiker   Moet minstens 1 week lid zijn, een upload hebben van minstens 25GB en een ratio van meer als 1.05 hebben.
  Deze promotie is automatisch als aan al deze condities voldaan wordt. Merk op dat je automatisch dit status verliest
  als je ratio onder de 0.975 en dit ten allen tijde.
    Star   Doneer en stuur Eagle - en alleen Eagle - de details.
    VIP   Toegekend door de mods aan gebruikers waarvan ze vinden dat ze iets speciaal toedragen aan de site.
  (Iedereen die om dit status smeekt is bij voorbaat gediskwalificeerd.)
    Uploader   Aangesteld door Admins/SysOp (Bekijk de 'Uploaden' sectie voor de voorwaarden).
    Moderator   Wordt niet aan ons gevraagd, wij vragen het aan jou!


  Waarom kan mijn vriend geen lid worden?

  De gebruikerslimiet is momenteel 2.000. Wanneer we aan dit nummer komen zullen er geen nieuwe leden aangenomen worden. Accounts die niet aktief zijn gedurende 42 dagen worden automatisch verwijderd, dus blijf proberen. (Er is geen reservatie of wachtrij systeem, maar er is wel een invite systeem.)


  Hoe voeg ik een avatar toe aan mijn profiel?

  Eerst en vooral vind een afbeelding die je goed vind en dat aan de regels voldoet. Dan moet je een plaats vinden om ze te plaatsen. (Populaire keuzes zijn Photobucket, Upload-It! of ImageShack). Het laatste wat je moet doen is de URL kopieren die je gegeven is en deze ingeven in het avatar URL veld in jou profiel.

  Maak aub wel geen forum bericht juist om je avatar te testen. Als alles goed is kan je hem zien in je details pagina.

  Meest voorkomende redenen dat de stats niet bijgewerkt worden

  • De gebruiker speeld vals. (a.k.a. "Summary Ban")
  • De server is overvol en reageerd niet. Hou de sessie open totdat de server terug reageerd. (De server overstelpen met manuele updates is niet aanbevolen.)
  • Je gebruikt een slechte client. Als je een experimentele of CVS versie wil gebruiken doe je dit op eigen risico.

  De beste manier

  • Als een torrent die je momenteel leeched/seed niet weer gegeven staat in je profiel, ff wachten of een manuele update forceren.
  • Sluit je client op de juiste manier af,zodat de tracker het "event=completed" ontvangd.
  • Als de tracker down is, niet stoppen met seeden. Als de tracker terug up is voordat je je client afsluit zullen de stats juist geupdate worden.

  Mag ik eender welke bittorrent client gebruiken?

  Neen. De clients Shareaza, G3Torrent en BitComet zijn verboden. Voor de andere clients worden de stats juist geupdate. Alhoewel, willen we toch dat je ook de volgende clients vermijdt:

  * BitTorrent++.
  * Nova Torrent.
  * TorrentStorm.
  * Shadow's en de op Shadow's gebaseerde clienten ( geven geen goede stats door aan de tracker ).
  * TurboTorrent ( geeft de gegevens niet goed door aan de tracker, vooral je upload).

  Deze clients updaten niet juist met de tracker als je een torrent sessie canceled/beeindigd. Als je ze toch gebruikt zullen er een paar MB niet meegeteld worden als de stats het einde naderen, en zullen torrents nog geruime tijd in je profiel staan nadat je je client afgesloten hebt.

  Alpha of beta versies van clients moeten ook vermeden worden.


  Waarom is de torrent die ik leech(DL)/seed(UL)meermaals aangegeven in mijn profiel?

  Als voor eender welke reden (e.g. pc crash, of bevroren client) je client slecht afgesloten wordt en je herstart hem, zal hij een nieuw peer_id krijgen, en aldus als een nieuwe torrent verschijnen. De oude zal nooit een "event=completed" of "event=stopped" ontvangen en zal dus in de lijst staan tot een tracker time-out. Gewoon negeren, het zal uiteindelijk wel weggaan.


  Ik heb een torrent gestopt of beeindigd. Waarom is deze nog zichtbaar in mijn profiel?

  Sommige clients, meestal TorrentStorm en Nova Torrent, geven niet goed hun status door aan de tracker na het cancelen of beeindigen van een torrent. In dat geval zal de tracker op een aantal berichten wachten - en zodus een torrent vermelden als seeden/leechen - totdat er zich een timeout voordoet. Gewoon negeren, het zal uiteindelijk wel weggaan.


  Waarom zie ik soms torrents die ik niet leech in mijn profiel!?

  Wanneer de torrent eerst gestart wordt, zal de tracker dat IP gebruiken om de gebruiker te identificeren. Daardoor zal de torrent verbonden met de gebruiker die het laatst de site heeft bezocht met dat IP. Als je u IP deelt op een of ander manier (je zit achter een NAT/ICS, of gebruikt een proxy), en sommige gebruikers waarmee je dit deelt zijn ook gebruikers op de site , kan het eventueel gebeuren dat die hun torrents in jou profiel staan. (Als zij een torrent sessie gestart zijn vanuit dat IP en jij bent de laatste die op de site geweest bent dan zal die torrent verbonden zijn met jou). Merk op dat torrents die in je profiel staan meetellen voor je totale stats.

  Dus om zeker te zijn dat je eigen torrents in je profiel staan moet je de site bezoeken juist voordat je een sessie start

  (De enige manier om vreemde torrents te weren uit je profiel is gebruikers zonder individueel IP de toegang tot de site te verbieden. En Ja dit betekend jou. Klagen is op eigen risico.)


  Multiple IPs (Kan ik inloggen met verschillende computers?)

  Ja, de tracker kan nu sessies volgen van verschillende IP-adressen komende van dezelfde gebruiker. De torrent wordt verbonden met de gebruiker wanneer hij start, en het is enkel dan dat het IP-adres relevant is. Dus als je seed/leeched op computer A en computer B met dezelfe account zul je de site moeten openen vanuit computer A, de torrent starten , en dan deze 2 stappen herhalen vanuit computer B (is niet gelimiteerd tot 2 PC's of tot 1 enkele torrent op elke PC, dit is gewoon het simpelste voorbeeld). Je moet niet terug inloggen bij het afsluiten van de torrent.


  Hoe past NAT/ICS in dit plaatje?

  Dit is een speciaal geval waarin alle computers in een LAN naar de buitenwereld gekend zijn als hebbende hetzelfde IP. We moeten onderscheid maken tussen twee gevallen:

  1. Je bent de enige TorrentTracker gebruiker in de LAN

  Je moet hetzelfde Dutch Movie account gebruiken op alle computers.

  Merk op dat in het ICS geval je het best de BT client via de ICS gateway laat werken. BT Clients werkend op de andere PC's zullen onverbindbaar zijn (ze zullen zo vermeld worden, zoals elders uitgelegd in de FAQ) totdat je geschikte services specifieerd in je ICS configuratie (een goede uitleg hoe je dit moet doen voor Windows XP kan je hier) vinden. In het NAT geval zul je de verschillende bereiken van je client moeten configureren op elke computer afzonderlijk en dan de juiste NAT regels toepassen in de router. (De details varieren hiervoor van router tot router en hiervoor kan je best de routerdocumentatie en/of support forum raadplegen.)


  2. Er zijn meerdere Dutch Movie gebruikers in de LAN

  Tot op heden is er nog geen work-around om dit altijd goed te laten werken met Dutch Movie. Elke torrent zal geassocieerd worden met de gebruiker in de LAN die het laatst op de tracker is geweest voordat de torrent werd opgestart. Tenzij de gebruikers iets overeenkomen kan het gebeuren dat stats gemixt worden. (Gebruiker A opent de site, download een .torrent file, maar start de torrent niet direkt. Ondertussen, opent gebruiker B de site. Gebruiker A start dan pas de torrent. De torrent zal bijgeteld worden bij gebruiker B zijn stats, en niet bij gebruiker A.)

  Het is jou LAN, de verantwoordelijk ligt bij jou. Vraag ons niet om andere gebruikers met dezelfde IP te weren/bannen , want we doen dat niet. (Waarom zouden we hem/haar bannen ipv jou?)


  Voor de geintresseerden onder jullie (De ontleding van een torrent sessie...)

  Enige info over de "Anatomy of a torrent session".
  Waarom kan ik geen torrents uploaden?

  Alleen aangestelde gebruikers (Uploaders) hebben de toestemming om torrents te uploaden.


  Aan welke criteria moet ik voldoen om Uploader te kunnen worden?

  * twee (2) weken lid zijn van Dutch Movie met een ratio van minimum 1.100,
  * alle uploads moeten een goede NFO hebben. Kwaliteit, bron, enz...,
  * alle files moeten in het originele formaat zijn (DVD's zijn gewoonlijk een kopie van VIDEO_TS)!
  * als het enigzins mogelijk is alleen films releasen met NL ondertiteling aanwezig of bijgevoegd,
  * Cam versies en dus ook telescreeners zijn niet toegestaan op deze tracker,
  * Je mag geen torrents uploaden van een andere site zonder toestemming van de releaser van de torrent.
  * Als uploader wordt er van je verwacht dat je je releases tot het einde seed.
  * Je releases in eenmaal te seeden dus 24/7 tot hij goed rond zit.
  Alsook, moet je tenminste 1MBit upload bandbreedte hebben.

  Als je denkt dat je aan deze criteria voldoet aarzel dan niet en contacteer een van de administrators, of vul een uploaderssollicitatie in die je in de menubalk kunt vinden.
  Belangrijk! Schrijf je kandidatuur klaar en duidelijk! Vergeet je UL snelheid en welke stuff je wil releasen niet te vermelden.
  Alleen volledige en serieuze kandidaturen zullen in aanmerking genomen worden.


  Kan ik u torrents uploaden naar andere trackers?

  Nee. Wij zijn een gesloten gemeenschap met gelimiteerd aantal leden. Alleen geregistreerde gebruikers mogen de TorrentTracker gebruiken. Onze torrents posten op andere trackers is zinloos, omdat de meeste mensen die dat willen downloaden geen verbinding zullen kunnen maken met ons. Dit kan veel frustratie en slechte wil tot gevolg hebben tov ons hier op Dutch Movie, en dat tolereren we niet.

  Klachten van andere site admins over onze torrents die daar gepost worden zullen resulteren in uitsluiting van de verantwoordelijke gebruiker(s).

  (Hoewel, de bestanden die je download via ons zijn van jou en je kan er dus mee doen wat je wil. Je kan er altijd een andere torrent-file van maken, verwijzend naar een andere tracker, en het dan te uploaden op een site naar keuze.)


  Hoe kan ik toch torrents uploaden zonder status uploader te hebben?

  Maak zelf een torrent (met bv MakeTorrent) en vraag een moderator of admin of hij/zij deze voor jou op de tracker wil plaatsen. De voorwaarden zijn dezelfde als die voor een uploader
  Hoe moet ik de files die ik gedownload heb gebruiken?

  Bekijk deze gids.


  Ik heb een film gedownload, maar weet niet wat CAM/TS/TC/SCR betekend.

  Bekijk deze gids.


  Waarom is een aktieve torrent plotseling verdwenen?

  Daar bestaan 3 redenen voor:
  (1) De torrent was niet in overeenstemming met de site regels.
  (2) De uploader heeft hem verwijderd omdat het een slechte release was. Een vervanger zal waarschijnlijk geŁpload worden in zijn plaats.
  (3) Torrents worden automatisch verwijderd na 60 dagen.


  Hoe hervat ik een afgebroken download of reseed?

  Open het .torrent bestand. Als de client het opslagpad vraagt, kies dan de lokatie van de reeds bestaande bestanden en dan zal de torrent hervat/gereseed worden.


  Waarom blijven mijn downloads soms hangen op 99%?

  Hoe meer stukken je hebt hoe moeilijker het wordt om de ontbrekende stukken bij de peers die je hebt te vinden. Dit is het waarom dat downloads soms vertragen of zelfs stoppen wanneer je nog een paar percentjes resten. Wees geduldig en vroeger of later zal je het ontbrekende stukje wel kunnen binnenhalen.


  Wat zijn deze "a piece has failed an hash check" berichten?

  Bittorrent clients zullen altijd een integriteitscontrole doen op de data die ze ontvangen. Als een stukje deze controle faalt wordt het automatisch geherdownload. Deze fouten komen occassioneel voor, en je hoeft je daar niet te veel zorgen over te maken.

  Sommige clients hebben een (advanced) optie/preference om 'clients te kicken/bannen die je slechte data sturen' of dergelijks. Deze kun je best gebruiken, omdat dit voorkomt dat je constant slechte data krijgt van dezelfde peer doordat bij repetitieve controle fouten deze client geweerd wordt.


  De torrent zou 100MB moeten zijn. Hoe komt het dat ik 120MB gedownload heb?

  Zie de hash fails topic. Als je client slechte data ontvangt zal hij die automatisch terug downloaden, daarom zal de totale downloadwaarde groter zijn dat de torrent grootte. Gebruik dus zeker de "kick/ban" optie in je client om de extra downloads zoveel mogelijk te vermijden.


  Waarom krijg ik "Not authorized (xx h) - READ THE FAQ!" fout?

  Vanaf het moment dat een nieuwe torrent geŁpload wordt op de tracker, is er een periode in tijd dat sommige gebruikers moeten wachten voordat ze de download kunnen starten.
  Deze downloadvertraging is alleen van toepassing op gebruikers met een lage ratio en/of op gebruikers met een lage upload hoeveelheid.

  Ratio onder
  0.50
    en/of upload onder
  5.0GB
    vertraging
  48u
  Ratio onder
  0.65
    en/of upload onder
  6.5GB
    vertraging
  24u
  Ratio onder
  0.80
    en/of upload onder
  8.0GB
    vertraging
  12u
  Ratio onder
  0.95
    en/of upload onder
  9.5GB
    vertraging
  06u

  "En/of" betekend een van de twee of beide. De vertraging zal de grootste zijn van degene waaraan je tenminste voldoet aan 1 voorwaarde.

  Dit is ook van toepassing op nieuwe gebruikers dus een nieuwe account openen heeft geen zin. Merk ook op dat dit werkt op tracker niveau, je zal dus de .torrent file zelf ten allen tijden kunnen downloaden.  Waarom krijg ik "rejected by tracker - Port xxxx is blacklisted" fout?

  Je client rapporteerd de tracker dat het de standaard bittorrent poort (6881-6889) gebruikt of een andere p2p poort voor de inkomende connecties.

  Dutch Movie laat clients niet toe om van deze poorten gebruik te maken. De eenvoudige reden is dat sommige ISP's deze poorten dichtknijpen.

  De bijgevoegde lijst der geblokkeerde poorten is niet gelimiteerd en kan dus bij noodzaak uitgebreid worden:

  Direct Connect
  411 - 413
  Kazaa/KazaaLite/KLR
  1214
  eDonkey
  4662
  Gnutella
  6346 - 6347
  BitTorrent
  6881 - 6889

  Als je onze tracker wil gebruiken moet je dus je client configureren dat hij een poort(gebied) gebruikt die niet in deze lijst staat(gebied tussen 49152 en 65535 heeft de voorkeur, cf. IANA). Merk op dat sommige , zoals Azureus 2.0.7.0 of hoger, een(1) enkele poort gebruiken voor al zijn torrents, terwijl de meeste andere een(1) poort per open torrent gebruiken. Dit moet je in oogschouw nemen als je een gebied kiest(meestal minder dan 10 poorten groot. Je haalt geen voordeel door een groot gebied te kiezen, en dit kan eventueel wel een veiligheidsrisico inhouden).

  Deze poorten worden gebruikt als verbinding tussen de peers , en niet van client naar tracker. Daarom zal deze wijziging geen invloed hebben op de bereikbaarheid van andere trackers(in feite zal het zelfs de snelheid verhogen van torrents van elke tracker, niet alleen onze). Je client zal ook nog steeds verbinding kunnen maken met peers die de standaardpoorten gebruiken. Als je client deze wijziging niet toelaat zul je een client moeten zoeken die dat wel doet.

  Gelieve ons of in het forum niet te vragen welke poort te gebruiken. Hoe groter de diversiteit in gebruikte poorten des te moeilijker wordt het voor de ISPs om ons te snappen en zodus ook die poorten dicht te knijpen. Als we gewoon zelf een gebied definieren zullen de ISP's dat gebied snel dichtknijpen.

  Als je gebruik maakt van een router en/of firewall mag je niet vergeten de gekozen poorten hierin te openen of te forwarden (router). Zie de Maak jezelf verbindbaar?  sectie en aanwezige links voor meer informatie hieromtrend.


  Wat is "IOError - [Errno13] Permission denied" fout?

  Als je alleen het probleem wil oplossen dan moet je je PC rebooten. Anders moet je verder lezen.

  IOError betekend Input-Output Error, en het is een bestandssysteem fout, niet een tracker error. Het ontstaat als je client het torrent bestand niet of niet helemaal kan openen. De meest bekende reden is dat de client twee keer aanwezig is in taakbeheer. De laastste keer dat de client was afgesloten, was deze niet volledig correct afgesloten, en is op de achtergrond verder gaan draaien. Doordat de andere client nog draait, is het bestand nog in gebruik door de eerste client.

  Een wat ongewonere reden kan een corrupte FAT partitie zijn. Een crash kan resulteren in corruptie van het gedeeltelijk gedownloade bestand, en daar komt de error vandaan. Scandisk draaien zou het moeten oplossen. (Let op: Dit gebeurt alleen als je Windows 9x hebt draaien - welke alleen support heeft voor FAT - of NT/2000/XP met FAT geformatteerde HD's. NTFS is meer robuust en zou dit probleem niet mogen hebben.)


  Wat is "TTL" in de browse pagina?

  De torrent's Time To Live, in uren. Dit betekend dat de torrent verwijdert zal worden van de tracker als deze tijd verstreken is (ja, ook als ie nog aktief is). Merk op dat dit de maximum waarde is, de torrent kan altijd verwijdert worden als ie niet meer aktief is.
  De download snelheid is meestal afhankelijk van de seeder-to-leecher ratio (SLR). Trage download snelheden zijn meestal een probleem bij nieuwe en populaire torrents waardat de SLR laag is.

  (Kanttekening: Herinner je er zelf aan dat je trage downloadsnelheden niet leuk vond. Seed zodat andere gebruikers deze pijn niet moeten ondergaan.)

  Er zijn een paar zaken die jezelf kan doen om een betere snelheid te bekomen:


  Spring niet onmiddelijk op nieuwe torrents

  In het bijzonder niet doen als je een langzame verbinding hebt. De beste snelheden worden gehaald als de TTL van een torrent in de helft is, dus wanneer de SLR het hoogst zal zijn. (Het nadeel is dat je niet meer zoveel kan seeden. Het is aan jou om de voor en nadelen tegen elkaar af te wegen.)


  Maak jezelf verbindbaar

  Zie de Waarom ben ik vermeld als niet verbindaar?  sectie.


  Limiteer je upload snelheid

  De uploadsnelheid heeft op 2 manieren effekt op de download snelheid:
  • Bittorrent peers hebben de neiging om te uploaden aan diegene die ook naar hun upload. Dit betekend dat als A en B dezelfde torrent aan het downloaden zijn en A stuurt data naar B op hoge snelheid, B dit zo snel mogelijk probeert terug te doen. Dus door een hoge uploadsnelheid krijg je ook een hoge download snelheid.
  • Vanwege de manier waarop TCP werkt, wanneer A iets download van B moet A aan B blijven vertellen dat het data ontvangt dat wordt verzonden naar A. (Deze worden ook wel acknowledgements - ACKs - genoemd, een soort van "ik heb het!" berichtjes). Als A dit niet doet, dan zal B stoppen met verzenden en wachten. Als A aan het uploaden is met de maximale snelheid, dan kan er geen bandbreedte meer over zijn voor de ACKs en worden ze vertraagd. Dus door een te hoge upload wordt de download ook vertraagd.
  Het volledige effect is een combinatie van de twee. De upload moet zo hoog mogelijk gehouden worden, en je moet er tevens voor zorg te dragen dat de ACKs erdoor kunnen zonder vertraging. Een goede vuistregel is om je upload op 80% van de theoretische uploadsnelheid te houden. Je moet een beetje uitproberen wat het beste werkt voor jou. (Onthoud dat je upload hoog instellen, goed is voor je totale ratio.)

  Als je meer dan een(1) client tegelijkertijd draait, dan moet je er rekening mee houden dat de upload verdeeld wordt over die clienten. Sommige clienten (b.v. Azureus) limiteren de globale upload snelheid, andere (b.vg. Shad0w's) doen dit per torrent. Ken je client. Hetzelfde geldt als je je verbinding ook voor andere dingen gebruikt (b.vg. surfen of ftp), denk altijd aan je totale upload snelheid.


  Limiteer het aantal simultane verbindingen

  Sommige OS (zoals Windows 9x) kunnen niet goed overweg met een groot aantal verbindingen, en kunnen zelfs crashen erdoor. Ook sommige thuis routers (vooral wanneer NAT en/of firewall met packet inspecties wordt gebruikt) hebben de neiging om langzamer te worden of vast te lopen met teveel verbindingen. Er is geen goede waarde voor te geven, je kunt 60 of 100 proberen en experimenteren met de waardes. Let op dat deze nummers optellen, als je twee clienten hebt draaien, dan is dat dus twee keer zoveel connecties.


  Limiteer het aantal simultane uploads

  Is dit niet hetzelfde als hierboven? Nee. De connectie limiet is het aantal peers waarmee je client tegelijkertijd kan communiceerd en/of van download. De uploads limiet is het aantal peers waarmee je client daadwerkelijk mee communiceerd. Het ideale nummer is veelal lager dan het aantal connecties, en is afhankelijk van je (fysieke) internet verbinding.


  Geef het een beetje tijd

  Zoals al eerder uitgelegd verkiezen peers andere peers van wie ze data ontvangen. Wanneer je net begint met downloaden, heb je de andere peers niks te bieden, en zullen ze je negeren. Dit maakt het begin langzaam, zeker als er geen of weinig seeds zijn. De snelheden zullen toenemen als je eenmaal wat stukjes aan te bieden hebt.


  Waarom is het surfen zo traag gedurende het leechen?

  Je download snelheid is nooit oneindig. Als je een peer in een snelle torrent bent kan het dus zijn dat je tegen je downloadlimiet zit , waardoor je surfen de bandbreedte niet krijgt die het nodig heeft. Als je geen gebruik maakt van de nieuwste Azureus client (2.2.0.0) om de downloadsnelheid te limiteren zul je dus een andere oplossing moeten zoeken, zoals NetLimiter.

  Het surfen werd gebruikt als voorbeeld, maar dit is ook van toepassing op gaming, IMing, enz...

  Disclaimer: Geen van de bestanden hier getoond zijn te vinden op deze server. De links zijn gepost door de gebruikers van deze site. De eigenaar van deze site kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat zijn gebruikers posten, of enige andere acties van zijn gebruikers. Je mag deze site niet gebruiken om enig materiaal te downloaden/verspreiden als je daartoe niet de legale rechten hebt. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je aan de regels te houden. SCRIPT DESIGN BY ADELAAR